Peter King Architect Ltd

The Pavilion, Seer Green

This is a fully accessible single storey house designed by and for Director Peter King and his family. It was completed in 2017 and in 2019 moved the architectural practice to the site. This new dwelling is set In the Buckinghamshire greenbelt and replaced the previous livery stable and riding school .It is set within 1.6 acres of orchard and meadow. It is self-sustaining and fully electric and features the latest photo-voltaic and battery storage systems. Rough sawn timber cladding and exposed galvanised steelwork accompany polished concrete floors and full height glazing to create a raw and uncompromisingly modern aesthetic. The accommodation is split across two distinct buildings separated by an open courtyard space at the centre of the complex. A single roof form connects both parts and forms the covered entrance and a full width rear veranda. Opening up the closed nature of the original courtyard created transparency and the scheme was deemed to create greater openness in the greenbelt than originally existed.

The primary living space is fully glazed giving an uninterrupted view of the rear meadow ad orchard through the covered veranda and across a 26 metre long native fish pond.